Houd het kantoor schoon met deze tips

Kantoor schoonmaken

Een schoonmaker voor het kantoor kan je via schoonmaker garant uiteraard vinden. Maar voor de dagelijkse kleine schoonmaak kun je zelf ook veel betekenen. Lees hier een aantal tips.

Bureau

Niets is zo vervelend als een rommelig en vies bureau. Dagelijks wordt er gezeten en daarom is het verstandig dit gedeelte van je werkplek netjes schoon te houden. Beperk het aantal spullen op je bureau tot een minimum. Kleine dingetjes die niet elke dag gebruikt worden, kunnen het beste in een kast of een la opgeborgen worden. Voor de hygiëne is het handig om een allesreiniger en doekjes om handen te hebben. Zo kun je altijd even de telefoon, het toetsenbord en de muis schoonmaken mocht dat nodig zijn.

Eten

Beperk eten bij de werkplek tot een minimum. Kruimels komen overal te liggen en mogelijk komen er etensresten op het toetsenbord of de muis. Daarnaast wordt alles plakkering. Lust je wel een aantal kopjes koffie op een dag? Spoel de kopjes aan het eind van de dag om en zet het in de vaatwasser. Ook voor borden en ander servies is dit slim.
Bewaren jij en je collega’s hun lunch in de koelkast? Zet er dan data en namen op. Hierdoor weet je snel wat van wie is en kun je controleren op houdbaarheid.

Afval

Gooi afval regelmatig weg, helemaal als er etensresten in zitten. Gebeurt dit niet, dan trekt het afval ongedierte aan. Ook elke dag stofzuigen is een slimme zet. Neem dan wel alle hoekjes en gaten mee, achter het bureau ligt waarschijnlijk nog een hoop stof!

« Terug naar pagina overzicht