Schoonmaaktips tapijt

Schoonmaaktips tapijt

Het tapijt is een essentieel onderdeel van elk bedrijf en er wordt dagelijks een beroep op gedaan. Daarom is het ook vreemd dat veel bedrijven weinig aan tapijtonderhoud doen, terwijl dit vaak het eerste is wat uw klanten  -of gasten- zien! Daarom hieronder wat schoonmaaktips voor uw tapijt.

Essentiele schoonmaaktips

Laten we beginnen met wat u vooral niet moet doen, namelijk het schoonmaken met zeep of bleekmiddel. Dit lijkt misschien de meest voor de  hand liggende optie, maar u doet er meer kwaad mee dan u denkt. Bleek en zeep zijn zeer agressieve middelen en verkleuren uw tapijt!

Het is verstandig om twee keer per week uw tapijt te stofzuigen. Zo voorkomt u dat er stofdeeltjes en zandkorreltjes tussen de draden gaan zitten en deze hierdoor gaan slijten. Als vuistregel kunt u nemen,; hoe meer het tapijt wordt gebruikt hoe vaker u moet stofzuigen. De receptie zal bijvoorbeeld vaker gestofzuigd moeten worden dan dat ene lege kantoor.

Vlekken verwijderen

Een goede manier om vlekken te verwijderen uit uw tapijt is soda. Los wat soda op in een bakje warm water en breng dit papje aan op de vlek. Laat het drogen. Als het helemaal is opgedroogd kunt u het opzuigen met de stofzuiger en dan is de vlek weg! Een meer alternatieve methode is het reinigen met sneeuw (dit werkt overigens alleen met vloerkleden). Leg het vloerkleed omgekeerd op de sneeuw en laat het een paar uur liggen. Alle vervelende vlekken zijn verdwenen!

De laatste tip is bedoeld voor het verwijderen van verf. Spuit een beetje glassex op de verf en dep het zo weg. Reinig het wel goed na met een natte doek. De vlek is verdwenen!

Ziet u het niet zitten om dit allemaal zelf op te pakken, of heeft u er gewoon geen tijd voor. Dan kunt altijd een professioneel schoonmaakbedrijf inschakelen om al deze zorgen uit uw handen te nemen!

« Terug naar pagina overzicht